The Ministry of the Word, AC V

The Ministry of the Word, AC V

Föreliggande dokument är ett utdrag ur en akademisk bok om läran om ämbetet.

Första halvan av boken inleds med ett grundligt studium av vad Bibeln lär om begreppet och termen ”ämbete”(tjänst) i kyrkliga sammanhang, det allmänna prästadömet, det offentliga ämbetets gudomliga instiftelse, former av offentligt ämbete, pastorstjänsten, apostlarnas ämbete, kallelsen till det offentliga ämbetet, ordination, kvinnor och ämbetet samt syftet med ämbetet.

Den andra halvan fokuserar på hur ämbetet har praktiserats i olika historiska sammanhang: i katolska kyrkan, ortodoxa kyrkan, bland svärmare, presbyterianer och kongregationalister. Den går även igenom olika romaniserande och svärmiska synsätt som trängt in bland lutheraner och fjärmat dem från bekännelsetrogen lutherdom. Denna avdelning innehåller också en längre genomgång av ämbetsdiskussionerna mellan WELS och LCMS.

Denna bok är den mest omfattande moderna granskningen av läran om ämbetet, skriven från ett bekännelsetroget lutherskt perspektiv. Författaren tar upp bekännelseskrifterna, Luther och andra betydelsefulla lutherska teologer först efter ett grundligt studium av vad Skriften har att säga i ämnet.

Vill du köpa boken? Beställ online på adressen http://online.nph.net
Catalog Item Number: OL-150747
Eller ring: +1 (800)662-6022. Det fungerar utmärkt bra att ringa och beställa samt betala med kontokort per telefon.

  • s
  • s

No Replies to "The Ministry of the Word, AC V"


    Got something to say?

    Some html is OK

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.