Unikt kurstillfälle: Jerusalem

Den 14-16 juli kommer professor John Brug att leda en kurs med temat ”Jerusalem genom årtusendena”. Alla intresserade är välkomna att delta i hela eller delar av kursen. Kursen hålls uteslutande på engelska, men med stöd av hundratals bilder.

Kursplats är Lilla Hemgården, Saltängsgatan 7, Norrköping, Sverige. Kursen inleds kl 10 på måndag och avslutas på onsdag eftermiddag.

Professor Brug är en mångkunnig forskare och utbildare av pastorer med ansvar för systematisk teologi vid Wisconsin Lutheran Seminary i Mequon. Han är chefredaktör för seminariets  tidskrift Wisconsin Theological Quarterly. Bland många specialkunskaper (han har bl.a. skrivit en kommentar över Psaltaren) är han väl insatt i biblisk arkeologi. Under några år var han skandinavisk kontaktperson för WELS och håller denna kurs i samband med att han medverkar som föreläsare vid LBK:s 40-årsjubileum 10–13.7 på Hjälmargården.

Deltagarna förutsätts själva sköta om logi. Fika ordnas på kursplatsen och lunchen äts på stan. Kollekt upptas för kurskostnaderna. Anmälan till gunilla.hedkvist[snabel-a]telia.com.

Detaljerat kursprogram: Jerusalem (pdf).


No Replies to "Unikt kurstillfälle: Jerusalem"