C O Rosenius 200 år

Den 3 februari 2016 har det gått exakt 200 år sedan Carl Olof Rosenius föddes. Han var en lekmannapredikant från Västerbotten i Sverige som fick en enorm betydelse för luthersk väckelsekristendom i Norden. Hans dagliga betraktelser hör till de lutherska klassikerna. De finns numera i webbutgåva på efs.nu. Evangeliska Fosterlandsstiftelsen är en av de organisationer som grundades i anslutning till väckelsen som Rosenius inspirerade.

Jubileet firas på olika sätt, bland annat med en konferens på Fridhem 6-7.2.2016, som representerar den gren av rosenianismen som bildades som en avknoppning från EFS 1909, nämligen Missionssällskapet Bibeltrogna Vänner (numera ELM-BV).


No Replies to "C O Rosenius 200 år"


    Got something to say?

    Some html is OK

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.