17 oktober

Ur Resekost, betraktelser för var dag i året, samlade ur Martin Luthers skrifter.

 

Jesus svarade: "Jag är livets bröd. Den som kommer till mig skall aldrig hungra, och den som tror på mig skall aldrig någonsin törsta." Joh. 6:35.

Det finnes knappast ett mäktigare språk i den Heliga Skrift. Kristus är livets bröd, som Gud gett för att den som äter detta bröd skall leva evigt och bli mättad och inte kunna hungra eller törsta.

Han säger: "Den som kommer till mig". Han börjar mycket milt och fortsätter mera med skärpa. Han kunde väl här ha sagt: "Den som äter mig" i stället för: "Den som kommer till mig", men det hade varit för tvärt. Därför säger han endast: "Den, som kommer till mig", och uttyder det genom att fortsätta: "Den, som tror på mig." Att komma till Kristus är alltså detsamma som att tro på honom.

Han kommer till oss som manna från himmelen, och det fattas endast, att vi kommer till honom igen. Men, många kommer att stöta sig på det och säga: Har vi då inte redan förut kommit till honom? Nej, det heter att vi skall äta honom, komma till honom och tro på honom. På annat sätt kan du inte komma till Kristus, om du så skulle vara hans närmaste blodsfrände.

Du måste tro på honom och han är dig närmare genom sitt ord än din son, som du bär på armen. Att komma till Kristus, det är att tro på honom. Då är han också nära oss. Vi ser och hör honom.


Logos-mappen