Startsidan

Studieguide

Kontaktpersoner

LNB-forum


Logosmappen

Trosfrågan

Sök i Folkbibeln

Länkar

 

Nordisk kulturfond

 

Inledning

Vägen är en Internetbaserad kurs i bibelkunskap. Namnet "Vägen" vill säga två saker:

  1. Jesus är huvudperson i Vägen. Jesus sade när han vandrade här på jorden: "Jag är Vägen, Sanningen och Livet."
  2. Namnet är också vald med tanke på läromedlets uppläggning. Vi skall nämligen göra en vandring genom Bibelns historia, ända från skapelsen till urkyrkans tid. Denna vandring gör vi längs Vägen.

Det som är intressant är hur mycket Jesus kommer fram i historien. Han var med redan i skapelsen och han har lovat vara med sina lärjungar ända till tidens slut. Jesus Kristus är evig. Därför blir en vandring genom historien en vandring tillsammans med Jesus. Det blir förhoppningsvis en vandring genom vilken vi lär oss mer om Jesus och vår kristna tro.

Vem kan använda sig av Vägen?

Vägen är anpassad för konfirmandundervisning, men kan med fördel användas i vilken form av undervisning som helst. Den kan användas i bibelstudiesammanhang, i uppföljning av konfirmandundervisningen, i skolan m.m.

Fastän Vägen i första hand är utarbetad för grupper så går det bra att gå en kurs på egen hand. Om du vill komma med i en grupp kan du höra dig för med nätbibelskolans kontaktpersoner som kan hänvisa dig till en lämplig grupp.

Kanske någon känner sig osäker med datorer och är rädd att delta i en kurs. Det finns ingen orsak till detta, vi är måna om att alla som vill skall kunna delta. Vi har därför utarbetat en studiehandledning och är också redo att annars hjälpa till.

Vad innehåller Vägen?

Vägen är en kurs i bibelkunskap. Grundmaterialet i Vägen består av en genomgång av Gamla och Nya Testamentets innehåll.

Som fördjupning finns det en sammanställning av varje bibelbok under Bibelöversikt. Där finns också annat intressant material som berör Bibeln.

I anknytning till Vägen finns också en bibelläsningsplan. Den kan också fungera som en kursplan. Bibelstudieplanen innehåller förutom ett bibelläsningsschema även frågor och förslag till fördjupad läsning.

Till nätbibelskolan hör också ett diskussionsforum, LNB-forum. Där finns olika "rum" för olika grupper. Det finns också ett allmänt rum som även är öppet för dem som går kursen "på egen hand".

Vid problem

Om det uppstår någon fråga av teknisk art under genomgången av Vägen ta kontakt med Ola. Om du stöter på något som du inte förstår i innehållet kan du maila och fråga Roger. (För kontaktuppgifter, se startsidan!) Har du någon fråga angående Bibeln eller den kristna tron kan du sända in frågan till Trosfrågan.

Webmaster
 
5.12.2005